Najbolja Eterična ulja za negu kose

nega-kose-etericna-ulja-arijamare-

Ukoliko želite da stimulišete rast kose, ojačate je ili se rešite peruti, eterična ulja su jedna od bezbroj prirodnih sastojaka koja mogu poboljšati izgled i strukturu kose. Izaberite ulje koje odgovara vašem tipu kose a zatim probajte jedan od ovih jednostavnih načina nanošenja ulja. Ukoliko pravite sopstveni šampon za kosu ili sprej, možete jednostavno prilagoditi recept sa eteričnim uljima, ili jednostavno dodajte eterična ulja vašim omiljenim proizvodima za kosu. Zbog jake koncentracije ne primenjujte eterična ulja direktno na kožu glave, uvek ih razblažite!

Negovanje suve kose

Primenjivanje eteričnih ulja za pomoćnim uljima pomažu u obnavljanju suve kose, zadržavajući vlagu i čineći je mekom i zdravom. Na osnovu iskustva kupaca preporučujemo sledeće:

Lavanda – 600 rsd
Kamilica

Izaberite eterično ulje koje vama odgovara i dodajte 10 kapi u 1 kašiku (pomoćnog ulja) kao što su Jojoba, Kokosovo ili Maslinovo ulje. Tu mešavinu dodati u šampon od 200 ml. Pre upotrebe, promućkati i koristiti svaka dva dana.

Kako rešiti masnu kosu uz eterična ulja

Ukoliko je vaša kosa masna,  prvo smanjite pranje kose bar za jedan dan. Zatim izaberite jedno od ovih ulja koja smanjuju proizvodnju sebuma na koži glave. Ovo su ulja koja su kupci odabrali:

Limun – 400 rsd
Žalfija – 600 rsd
Menta – 600 rsd
Kleka
– 600 rsd

Dodajte 1 kašikicu gline i 20 kapi eteričnog ulja u šampon od 200 ml (po izboru). Pre upotrebe promućkati, tako konzumirati pri svakom pranju.

*Bonus savet: Sprej od soli je takođe odličan način da iskoristite blagodeti eteričnih ulja. Isprskajte kosu pre ili posle feniranja.

Stimuliacija rasta kose i sprečavanje gubitka

Brojne studije pokazale su efikasnost eteričnih ulja u stimulisanju kože glave u slučaju gubitka kose. Šestomesečnom upotrebom eteričnog ulja Ruzmarina, deluje bolje nego konvencionalni topikalni tretmani kose. Preporučujemo sledeća eterična ulja:

Menta
Lavanda
Žalfija

Dodajte 5 kapi Mente (ili drugih ulja po izboru) u šampon od 200 ml ili balzam, promućkajte. Obavezno masirajte kožu glave pri svakoj upotrebi. Iskoristite ovaj serum za masažu kože glave i ostavite tokom  noći da deluje, operite kosu ujutru.  Koristiti jednom nedeljno.

Otklonite perut

Mnoga eterična ulja su prirodno antifungalna, tako da je efikasnost eteričnih ulja u borbi protiv peruti velika.

Ulje čajevca protiv peruti

U pitanju je ulje koje se dobija od čajnog drveta. Ovo ulje može se lako nabaviti u specijalizovanim prodavnicama, a gledano kroz istoriju, redovno se koristilo za lečenje bolesti kože.

Takođe je dokazano da eterično ulje Čajevca (500 RSD) ima snažna antimikrobna i protivupalna svojstva, koja mogu pomoći u ublažavanju simptoma peruti. Prema jednom istraživanju, ulje čajevca je efikasno u borbi protiv specifičnog soja gljivica koji može izazvati i seboreični dermatitis i perut.

Jedno istraživanje koje je trajalo četiri nedelje i obuhvatilo 126 ljudi, pratilo je efekte ulja čajevca na perut. Dobrovoljci su bili podeljeni u dve grupe: učesnici prve grupe su prali kosu jednom dnevno šamponom sa 5% ulja čajevca, a učesnici druge grupe šamponom bez dodatka ovog ulja.

Na kraju studije, ulje čajevca je smanjilo jačinu simptoma za 41% i značajno ublažilo simptome (masnoću i svrab) kod grupe koja je koristila preparat sa čajevcem. Druga grupa nije doživela nikakvo poboljšanje (čak ni placebo efekt nije bio od pomoći).

Imajte na umu da ulje čajevca može izazvati iritaciju kod osoba koje imaju osetljivu kožu. Najbolje ga je razblažiti nekim blagim i neutralnim uljem (npr. kokosovim) pre nego što ga nanesete direktno na kožu glave. Ili, 50 kapi dodajte u šampon koji koristite i normalno operite kosu glave, nešto duže masirajući vlasište pre ispiranja.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button