Eterično ulje divljeg origana – efikasan preparat iz prirode

ulje-divljeg-origana

Divlji origano (Origanum Minutiflorum) je zbog svojih lekovitih svojstava od davnina poznat u narodnoj medicini.Ova višegodišnja, zeljasta biljka aromatičnog mirisa uglavnom raste na nepristupačnim planinskim terenima. Vrlo je cenjen zbog svojih antivirusnih, antibakterijskih i antiparazitskih dejstava. Na prirodan i neagresivan način pruža blagotvoran tretman organizmu, zbog čega je eterično ulje divljeg origana jedan od najtraženijih prirodnih preparata.

Pogledajte kakva su dejstva ove biljke i poručite lekovito eterično ulje divljeg origana!

Sastojci ulja divljeg origana – prirodni antiobiotik i antiseptik

Origanovo ulje poznato je kao prirodni antibiotik i antiseptik. Najznačajnija aktivna supstanca koju sadrži je karvakrol. Što je količina ove supstance u ulju veća to je ono efikasnije i blagotvornije. Značajnu ulogu ima i timol, koji je odličan za jačanje imunog sistema.

Lekovita svojstva – kako deluje eterično ulje divljeg origana?

Divlji origano se pokazao kao izuzetno delotvoran kod urinarnih infekcija koje se stalno vraćaju. Pomaže kod problema sa varenjem, nadimanjem, loše probave i dijareje.

Odličan je diuretik jer eliminiše višak tečnosti iz organizma. Poseduje antibakterijska, antivirusna, antiparazitska svojstva i uništava salmonelu, ešerihiju koli, kandidu. Učinkovit je kod ekcema, psorijaze, alergije i polenske groznice. Dobro se pokazao kod lečenja hemoroida. 

Saveti za upotrebu i mere opreza kod korišćenja

Eterično ulje divljeg origana pruža izuzetno efikasna dejstva ukoliko se upotrebljava pravilno i kontrolisano. Preporučene dnevne doze ulja divljeg origana se ne smeju prekoračiti. Ne preporučuje se za upotrebu trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od tri godine, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda.

Osobe koje imaju anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju treba da izbegavaju eterično ulje origana.

Neki od neželjenih efekata su: usporena reapsorpcija gvoždja iz creva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osetljive na ljutu hranu), osećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu i pojačano menstrualno krvarenje. Ipak, uz pažljivu upotrebu i praćenje svih preporuka, neželjeni efekti se neće ispoljiti kod osoba koje ne pripadaju gore navedenim grupama.

Poručite ulje divljeg origana i priuštite sebi tretman iz prirode

Eterično ulje divljeg origana je pristupačan preparat, koji na prirodan i efikasan način otklanja mnoge tegobe. To ga čini jednim od najpopularnijih preparata za negu i lečenje, čija lekovitost zaista pruža željene rezultate. Poručite eterično ulje divljeg origana!

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button