Moć joge

MOĆ JOGE

Joga je drevni način vežbanja tela, razvijena pre nekoliko hiljada godina u staroj Indiji.

Poslednjih nekoliko godina, joga je ubrala veliku popularnost i rodilo se još mnoštvo novih metoda vežbanja kroz nju – pa čak i kozja joga, vruća joga i pivska joga!  

U početku, kada je tek nastajala, joga je bila jedan obliku meditacije. Danas, joga je veoma dinamičan način vežbanja koji promoviše zdrav način života.

Benefiti praktikovanja joge su beskonačni. Joga je od velikog značaja za um i telo će imati što 300 miliona ljudi širom sveta кoji se njom bave i može da potvrdi.
 

Benefiti joge za telo

Šanse uopšte nisu male da ste jedan od onih koji veći deo dana provedu sedeći za kompjuterom i koji se u toku dana slabije kreću. Mnogi od vas su donekle primorani na takav stil života, što je veliki problem današnjice. Joga vam može pomoći da bezbedno obavljate fizičku aktivnost, odnosno da na jedan lagan a kvalitetan način jačate i istežete svoje telo. Može vas lišiti anksioznosti, stresa, hroničnih problema sa zglobovima, kičmom, vratom i ramenima, veoma je delotvorna kod reume.

Joga jeste potpuna suprotnost trčanju na traci. Međutim, postoje dokazi da pozitivne psihološke adaptacije regularne joge imaju sličnosti sa trčanjem. Holistički pristup nije potpun bez neke varijacije joge.

Studije navode da je joga bezbedan i efikasan način da se poveća fizička aktivnost, posebno snaga, fleksibilnost i balans. Postoje takođe dokazi da je regularna joga odlična za osobe koje imaju visok pritisak i bolesti srca.

Benefiti joge za um

Sposobnost joge da pozitivno utiče na um je verovatno njena najviše istraživana karakteristika. Vežbanje joge je u širokoj povezanosti sa smanjivanjem nivoa stresa i anksioznosti kao i depresije
 

Smanjenjem stresa, poboljšanjem kvaliteta sna, zdravom ishranom i izbalansirnim životom joga poboljšava kvalitet života onih koji je praktikuju.

Eterična ulja i joga

Možete uključiti eterična ulja u svoju rutinu vežbanja joge zarad emocionalnih i psiholoških benefita. Na našem web sajtu možete pronaći eterična ulja kao što je eterično ulje lavande, žalfije, nane, limuna koja se savršeno uklapaju uz ovaj način vežbanja.
 

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button