Eterično ulje čajevca – upotreba i benefiti

Eterično ulje čajevca

Eterično ulje čajevca (Melaleuca) poseduje preko 92 različitih jedinjenja. Kao takvo, poseduje gotovo beskrajne načine na koje se može koristiti. Ovo ulje nastalo je od Melaleuca biljke koja potiče iz Australije, gde je nekada bila u svakodnevnoj upotrebi drevnih naroda. Vremenom, saznanje o benefitima biljke Melaleuca su se proširila širom sveta. Danas ova biljka, i posebno njeno eterično ulje, zauzimaju važno mesto u aromaterapiji, velnesu, kao i lečenju mnogih zdravstvenih tegoba.

Hajde da vidimo kako sve možete koristiti Eterično ulje čajevca.

Načini upotrebe i benefiti:

 1. Jedan od najčešćih način upotrebe je u nezi kose. Topičnim načinom upotrebe može veoma detaljno i dubinski da očistiti, obnovi i podmladi kožu glave. Za razliku od mnogih agresivnih hemijskih proizvoda, Eterično ulje čajevca će vašu kosu i kožu glave negovati veoma nežno.
   
 2. Vašim četkicama za šminku očajnički treba jedno dubinsko čišćenje? Možete sami kod kuće napraviti sredstvo kojim ćete ih očistiti. Dovoljno je da pomešate vodu, običan šampon i nekoliko kapi ovog eteričnog ulja. Sa ovim sredstvom će za manje od minut vaše četkice biti kao nove.
   
 3. Kad je aromaterapija u pitanju, ovo eterično ulje posebno čisti i osvežava vazduh u vašem domu. Dovoljno je nakapati 3-4 kapi u difuzer. Želite revitalizujući blend koji će na poseban način osvežiti prostor? Pomešajte 2 kapi Eteričnog ulja limuna, 1 kap Eteričnog ulja čajevca, 1 kap Eteričnog ulja mente i 2 kapi Eteričnog ulja eukaliptusa.
   
 4. Ovog eterično ulje izuzetno pomaže u čišćenju i ujednačavanju tena. Dodajte samo nekoliko kapi u tonik ili kremu koju koristite: Možete i sami kod kuće napraviti tonik za koji recept možete pronaći ovde.
   
 5. Eterično ulje čajevca pomaže i kod iritacija kože. Kanite samo 1-2 kapi na iziritirano područje blago utapkajte. Možete ga pomešati i sa kokosovim uljem kako biste ga malo razblažili.
   
 6. Napravite kod kuće sprej za čišćenje od samo 3 sastoka. Njime ćete očas posla ukloniti sve nečistoće sa vaše radne površine, kupatila ili komode. Potrebno vam je 50ml medicinskog alkohola, 50ml vode i 30 kapi Eteričnog ulja čajevca.
   
 7. Poslednje, ali ne namjanje važno, ovo eterilno ulje je odlično za one koji muče muku sa gljivicama na noktima. Nanesite eterično ulje direktno na nokte nakon kupanja. Ponovite taj postupak nekoliko puta u toku nekoliko dana i ubrzo ćete videti kako se problem sa gljivicama rešava.

0
  0
  Vaša korpa
  Korpa je praznaVrati na Shop
  Call Now Button