Za ljubitelje leta kojem se bliži kraj – top 3 letnja eterična ulja

Letu se bliži kraj pa svi ljubitelji ovog godišnjeg doba pokušavaju na sve načine da zadrže bar još malo i uživaju u njemu. Mirisi mogu mnogo da utiču na našu energiju a samim tim i na raspoloženje. Stoga, u potrazi smo za eteričnim uljima koja će nam pružiti utisak predivnog sunčanog dana. Svako od ova 3 etericna ulja ima niz benefita za naše telo i našu kožu. Hajde da vidimo koja su to ulja:

Eterično ulje divlje šargarepe

https://www.arijamare.com/shop/etericno-ulje-divlje-sargarepe/

Eterično ulje divlje šargarepe koristi se za opuštanje i eliminaciju stresa. Razblaženo sa nekim drugim, baznim uljem predstavlja veoma kvalitetnu negu koja ublažava bore, ujednačava ten i daje koži blistav izgled. To nam je, složićete se, neophodno nakon čestog sunčanja i izlaganja kože UV zračenju.

Možete ga koristiti u izradi raznih domaćih pilinga za kožu. Možete ga pomešati sa kafom ili sodom bikarbonom, medom i nekim baznim uljem. Dobićete neverovatan piling za samo nekoliko minuta koji će ukloniti sve nečistoće i iščistiti pore posebno od krema za sunčanje koje ste u proteklom periodu, nadamo se, svakodnevno nanosili.

Eterično ulje divlje šargarepe odlično čisti organizam, a smanjuje i nadutost i zadržavanje vode.

Samo nekoliko kapi ovog ulja dodatih u vaš šampon daće vašoj kosi neverovatan sjaj koji će vam pružiti utisak da stalno imate “sunce u kosi”.

Eterično ulje narandže

Ovo terično ulje pruža dobro raspoloženje i utiče na optimizam u nama pa je više nego jasno zašto se nalazi u top 3 letnja ulja.

Ima revitalizujuće svojstvo, a posebno je delotvorno kod ublažavanja bora i dermatitisa. Ima antibakterijsko i antiseptičko dejstvo pa je odlično za dezinfekciju, a posebno za čišćenje kože od nečistoća.

Eterčno ulje narandže pomaže kod napetosti mišića i grčeva pa je odlično kao dodatak uljima za masažu.

Eterično ulje limuna

https://www.arijamare.com/shop/etericno-ulje-limuna/

Eterično ulje limuna je jedno od “najesencijalnijih” eteričnih ulja koje nas svojom aromom u svakom smislu vezuje za letnje dane. Fenomenalno utiče na podizanje raspoloženja i dobre energije a ima i predivnu sveže-citrusnu aromu.

Najpoznatije je po svojoj sposobnosti izbacivanja toksina iz organizma iz bilo kog dela tela. Stoga se u velikoj meri koristi za podsticanje limfne drenaže, kao i za čišćenje kože.

Eterično ulje limuna je odličan saveznik u borbi protiv protiv insekata. Takvo ulje nam je u ovom periodu godine i dalje neophodno.

Najjače je sredstvo protiv prljavštine i mikroba pa odlično prečišćava vazduh a služi i za dezinfekciju prostora.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button