Svežina belog bora! 6 načina za upotrebu Eteričnog ulja belog bora

etericno ulje belog bora

Čeznete za mirisom šume? Posegnite za Eteričnim uljem belog bora da doživite taj šumsko-planinski miris u svom domu. Ako žudite za tom svežom aromom i nekom mešavinom za difuzer inspirisanom prirodom. Ovo “šumsko” ulje je tu napravite sebi mali beg u divljinu.

Eterično ulje belog bora potiče od zimzelene biljke pod nazivom Pinus sylvestris. Njegov pitomi miris je dobrodošao tokom jeseni i zime, a ponajviše tokom sezone praznika. Aktivni sastojci ovof eteričnog ulja su alfa i beta pinen, bornil acetat, limonen. Zahvaljujući njima ovo ulje ima tu specifičnu aromu prirode.

Kakvu aromu ima Eterično ulje belog bora?

Zamislite osvežavajuću, hladnu aromu šume belog bora , ali gde god i kad god to poželite! Ovo šumko ulje podsetiće vas na razbuđujuće jutarnje planinarenje ili na svežu jelu tek odsečenu za vaš dom za praznike spremnu da je okitite. Otvorite bočicu ovog eteričnog ulja i pustite da njegova predivna aroma ispuni vaš dom – i vašu dušu.

Za šta se koristi ovo eterično ulje?

Uključite Eterično ulje belog bora u svakodnevnu negu tela, recimo u masažu (zamislite masažu uz miris šume, nestvarno, zar ne?). Možete ga upotrebiti i u spreju da osvežite svoje stvari ili posteljinu.

Možete ga koristiti i za inhalaciju. Daje odlične rezultate kod problema disajnih puteva. Pomešajte u svom inhalatoru sa Eteričnim uljem nane i Eteričnim uljem eukaliptusa za bolje rezultate.

Mešanjem nekoliko kapi ovog ulja sa baznim ulje za mazažu. Doživećete jedan potpuno nepoznat, ali veoma prijatan obrt u tretiranju svog tela i svoje kože.

Brinete za negativan uticaj hemikalija? U bocu dodajte 500ml destilovane vode i 250ml jabukovog sirćeta. Zatim od ulja dodajte 2 kašike ulja grožđice, 10 kapi Eteričnog ulja belog bora i 10 kapi Eteričnog ulja limuna. Dobićete bezbedno univerzalno sredstvo za čišćenje doma. Spremite se da vam dom zasija!

Bilo bi odlično da pre odlaska u šetnju ili planinarenje tokom hladnog vremena pripremite u bočici sa rolerom mešavinu Eteričnog ulja belog bora i Eteričnog ulja lavande za umirivanje suve kože dok ste u svojoj avanturi.

Konačno, možete ovo eterično ulje upotrebiti u aromaterapiji tako što ćete u svoj difuzer dodati 5 kapi ovog ulja zajedno sa 3 kapi Eteričnog ulja nane i 4 kapi eteričnog ulja cimeta.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button