Eterično ulje pitome nane – prirodno ublažavanje neželjenih simptoma

nanamint

Nana (mentha piperita) je jedna od najpoznatijih biljaka i odavno je priznata u narodnoj medicini kao prirodni lek za ublažavanje tegoba različitih vrsta. Danas se koristi u kozmetičkoj i prehrambenoj industriji, ali njena upotreba je posebno rasprostranjena u farmaciji, zbog velike količine aktivnih lekovitih sastojaka ove biljke koji efikasno otklanjaju mnoge neželjene simptome.

Ublažite glavobolju, stres, prehladu i druge tegobe na efikasan i prirodan način!

Saznajte koji su benefiti korišćenja ovog preparata i poručite eterično ulje pitome nane!

Sastojci eteričnog ulja nane – prirodni izvor vitamina i vlakana

Posebnost eteričnog ulja pitome nane leži u svim zdravim sastojcima koji su vam potrebni za ublažavanje različitih zdravstvenih problema. Kod nane je posebno važan list, koji je ujedno najzaslužniji za njen opojan miris, jer se u njemu nalazi najviše etarskog ulja.

Osim mentola, koji osvežava i hladi, u listu nane se nalazi i tannin, gorke supstance i mnogi drugi korisni sastojci. Takođe, u sastavu nane mogu se pronaći vitamini, betakaroten, vlakna, flavanoidi. Odličan je izvor vitamina C, mangana i bakra. Biljka cveta ružičastim cvetovima od jula do septembra. Poznata je i pod nazivima bela nana, ljuta nana, metvica, metva, crna nana, paprena metvica.

Lekovita svojstva pitome nane – višestruka dejstva na različite probleme

Pitoma nana se najčešće upotrebljava kao lek za umirivanje i prirodno sredstvo protiv nadimanja, gasova, grčeva. Pomaže kod teškog varenja i ulazi u sastav čajeva za lečenje žuči. Olakšava menstrualne tegobe i pomaže kod upale sluzokože u ustima.

Čaj od nane se preporučuje se kod smanjenog apetita. Pored čaja, ovu biljku možete koristiti i u obliku kapsula, tincture i eteričnog ulja. Ublažava simptome nadraženih respiratornih organa. S obzirom na to da sadrži mentol, koristi se kod prehlada i alergija i uspešno otpušava nos. Koristi kod svih vrsta kašlja i ublažava bolove u grlu.

Eterično ulje nane poboljšava cirkulaciju, poseduje protivupalne efekte, te se zbog toga koristi kod ublažavanja bolova u mišićima. Deluje umirujuće i preporučuje se kod osoba koje imaju problema sa nesanicom.

Mere opreza kod korišćenja – upotreba eteričnog ulja nane

Pitoma nana se ne kuva, već se preliva ključalom vodom. Pri pravilnoj upotrebi je potpuno neškodljiva. Preporučljivo je da se trudnice i dojilje pre upotrebe etarskog ulja od pitome nane konsultuju sa lekarom, dok bi korišćenje ovog preparata kod dece mlađe od 6 godina trebalo izbegavati. Vrlo je važno koristiti razređeno eterično ulje pitome nane, jer nerazređen oblik, naročito u većim koncentracijama, može izazvati iritaciju kože.

Obezbedite sebi tretman iz prirode uz etetrično ulje pitome nane

Neagresivno, prirodno dejstvo eteričnog ulja pitome nane je ono što mu pruža značajnu prednost u odnosu na druge, uglavnom agresivne i skupe preparate. Eterično ulje pitome nane ublažiće vaše tegobe, stres i nervozu na efikasan način, a pristupačna cena i dugotrajnost proizvoda učiniće ga vašim neizostavnim saveznikom u umirivanju nadraženosti, bolova, prehlade i drugih tegoba koje zahtevaju efikasan, ali nežan tretman koje ovo ulje i pruža.

Poručite eterično ulje pitome nane i uživajte u njegovim blagotvornim dejstvima!

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button