Eterična ulja za miran san

etericna ulja za miran san

Nakon celog dana rada, obaveza i jurnjave vaše umorno telo zaslužuje mir, opuštanje i kvačlitetan san. Često je to teško postići zbog stresa s kojim se susrećemo i kojim smo okruženi. Mnogi od vas imaju problem sa uspavljivanjem i muke sa nesanicom zbog velikog premora. Mi vam dajemo predloge eteričnih ulja koja će vam zasigurno olakšati i pomoći u tome.

Eterično ulje lavande

https://www.arijamare.com/shop/etericno-ulje-kamilice/

Najpoznatije i najrasprostranjenije ulje za umirenje i u borbi protiv nesanice je, sigurno već znate i sami, eterično ulje lavande. Ulje čija kap čini čuda na koji god način da ga upotrebljavate. Možete kanuti jednu kap na zglob ruke ili na jastuk ili pak pomešati nekoliko kapi sa destilovanom vodom pa poprskati po vašoj posteljini. Kap eteričnog ulja lavande možete kanuti i u šolju čaja i dodatno umiriti svoje telo i pripremiti za miran san. Možete ga naravno, kao i sva eterična ulja, koristiti u difuzeru u svrhu aromaterapije.

Ovo ulje jedno je od retkih koje možete direktno staviti na kožu te se koristi u kozmetičke svrhe u borbi protiv akni, ožiljaka, opekotina ali i kao dodatak uljima za masažu za dodatno opuštranje mišića i ublažavanje bolova.

Eterično ulje kamilice

https://www.arijamare.com/shop/etericno-ulje-kamilice/

Eterično ulje kamilice je odavnina poznato kao lek za reumu, astmu, kožne bolesti, nesanicu i depresiju.
Kamilica podiže nivo glicina u organizmu, aminokiseline koja opušta nerve i mišiće i na taj način suzbija nesanicu. Najbolji način upotrebe je aromaterapijom, kapanjem nekih desetak kapi u vaš difuzer ili u mešavini sa drugim uljima.

Eterično ulje žalfije

https://www.arijamare.com/shop/etericno-ulje-zalfije/

Ovo ulje ima blagotvorno delujstvo u borbi protiv stresa, anksioznosti i depresije.

Eterično ulje žalfije je jedno od najsnažnijih lekovitih ulja jer poseduje antiinflamatorne, antiseptične, antimikotične, antidepresivne i spazmolitičke osobine. Deluje kao sedativ sa svojim umirujućim komponentama. Najveća doborobit ovog ulja je što umiruje i popravlja raspoloženje. Na potpuno prirodan način ulje žalfije ublažava stres kao i anksioznost. Ima antidepresivno dejstvo pri čemu utiče na osećaj zadovoljstva.

Eterično ulje ruzmarina

Ulje ruzmarina ublažava bolove i otklanja anksioznost.

Znamo da da je kortizol jedan od glavnih hormona stresa. Eterično ulje ruzmarina dokazano snižava nivo kortizola. Udisanje ulja ruzmarina i lavande na samo pet minuta, dovodi do značajnog smanjenja nivoa kortizola i opasnosti od raznih oboljenja.

Ruzmarin ima sposobnost da umanji glavobolje, bolove kod reumatizma, artritisa, kao i bolove u mišićima masiranje bolnog područja sa nekoliko kapi ovog eteričnog ulja.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button