3 eterična ulja koja su vam neophodna zimi

eterična ulja koja su vam neophodna zimi

Eterična ulja su odlični saborci u borbi protiv zimskih problema kao što su kašalj, prehlada, glavobolja, suva koža. Kod eteričnih ulja je važno da vodimo znamo kako se koje eterično ulje koristi i koje čemu služi.

Upotreba eteričnih ulja

Kako biste uživali u blagodetima eteričnih ulja, postarajte se da ih koristite na pravi način. Prilikom kupovine je neophodno da Vam odgovorno lice objasni kako se određena vrsta ulja koristi, kao i koje su kontraindikacije u slučaju prekomernog ili neadekvatnog korišćenja. U slučaju trudnoće, dojenja, alergija na lekove, upotrebe kod dece, potrebno je konsultovati se sa doktorom ili farmaceutom, pre početka upotrebe bilo kog eteričnog ulja.

Izdvajamo vam 3 vrste eteričnih ulja koje su pogodne za zimu hladnije vreme.

1. Eterično ulje eukaliptusa

Eterično ulje od eukaliptusa delotvorno je kod tegoba respiratornog sistema. Koristi se za inhaliranje kod prehlade, kašlja, astme. Uspešno otvara disajne kanale i olakšava disanje zahvaljujući svom jako svežem mirisu. Ovo ulje je prirodni antibiotik i antiseptik pa je idealano u borbi protiv prehlada.

2. Eterično ulje lavande

Ovo eterično ulje prepoznatljivo je po svom cvetnom mirisu. Ima izuzetno tarapeutsko dejstvo. Pomaže kod glavobolja, u eliminaciji stresa kao prirodni preparat za smirenje. Koristi se i za opustajuće kupke koje pomažu kod nesanice u večernjim satima. Zbog svog jakog antiseptičnog dejstva eteričnog ulje lavande preporučuje se kod prehlade i gripa. Lavanda se koristi i u dermatološke svrhe, prilikom manjih opekotina i plikova, ujeda insekata ili suvih delova kože.

3. Eterično ulje limuna

Eterično ulje limuna je takođe odličan antiseptik i antibiotik pa je dobar za dezinfekciju rana i ogrebotina. Bogato je vitaminom C. Koristi se u borbi protiv masne kože i akni. U aromaterapiji se koristi za poboljšanje nervnog sistema, protiv povišenog krvnog pritiska, kao i za bolju cirkulaciju i u borbi protiv celulita.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button