Ulje Smilja protiv starosti

ulje-smilja-protiv-starosti

Svi žele biti dugovečni, ipak niko ne želi biti star. Starost je prirodna, ali nije privlačna. Kako da u godinama koje slede, koje nam dahću za vrat, ostanemo ne mladi, već da ne ostarimo? Koja je tajna dugovečnosti?

Sećam se jednog predavanja iz književnosti gde nam je profesor pričao o gostovanju Desanke Maksimović na fakultetu. Već je bila u poznim godinama i neko je iz publike postavio toj živahnoj bakici pitanje: „Šta je tajna vaše dugovečnosti?“ „Život u prirodi i redovan seks.“, glasio je njen odgovor. Ceo amfiteatar se smejao. Svi su preispitivali drugi deo odgovora, odnosno kako je moguće da je ta mila bakica davala važnost seksu. Ipak, niko nije razmislio o ovom delu koji je takođe činio ovu ženu pokretnom, živom i simpatičnom, a to je da je živela u prirodi, pisala o bilju i cveću, disala zajedno sa prirodom.

Naravno, teško je da se svi preselimo na seoska imanja, ali ono što možemo da uradimo za sopstvenu dugovečnost, jeste da uzmemo iz prirode ono što nam ona nudi.

Da li ste znali da jedno od najcenjenijih i najskupljih esencijalnih ulja se pravi upravo ovde, na Balkanu. To je ulje smilja. Smilje raste u Hercegovini, a na tržištu je najviše traženo u Francuskoj gde se koristi u industriji kozmetike. U jednom malom mirisnom žutom cvetku, staje sve što nam je potrebno za blistav ten. Da li ste znali da se smilje još naziva immortelle, biljka besmrtnosti? Ulje od smilja briše bore i vraća dobro raspoloženje. Uz to, ulje smilja je jedno od nekoliko esencijalnih ulja koja sadrže diketone koji smanjuju vidljivost staračkih pega i drugih anomalija u promeni boje kože. Pospešuje stvaranje kolagena zbog koga koža postaje elastična, hidrirana i zdravog izgleda.

Iskustvo potvrđuje da žene koje su jednom probale da neguju kožu ovim uljem, nikada se više nisu vratile na kreme. One su otkrile tajnu Francuskinja, pesnikinja, glumica, žena koje nemaju ništa protiv godina, ali imaju protiv starosti.  Nije imperativ ostati večno mlad, ali kad nam je nešto na dohvat ruke da što duže blistamo, zablistajmo i to na najprirodniji način.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button