Eterično ulje lovora – aromatični preparat sa višestrukom upotrebom

lovorlist

Lovor  (Laurus nobilis) je višegodišnja biljka koja je najrasprostranjenija na području Mediterana. Raste kao žbun i dostiže visinu do 10 m. Cveta prljavo-belim do žutim sitnim cvetićima, a upotrebu ima i i kao začin u raznim mediteranskim jelima. Vrlo efikasno deluje na mnoga oboljenja, otklanjajući razne tegobe, a uz to je i važan deo kvalitetnih masaža tela.

Saznajte više o sastavu i lekovitim svojstvima ove biljke i poručite eterično ulje lovora!

Sastav eteričnog ulja lovora – korisni vitamini i minerali

Ulje lovora se dobija parnom destilacijom svežih listova lovora. Biljka je bogata mineralima, među kojima se izdvaja gvožđe, magnezijum, bakar, kalcijum i mangan. Svi oni su veoma bitni kako bi naš organizam normalno funkcionisao. Takođe je značajan izvor vitamina A, B i C. Sadrži i folnu kiselinu neophodnu za pravilan rad svake ćelije u organizmu.

Lekovita svojstva ulja lovora – kako deluje na organizam?

Lovor poboljšava varenje, uklanja grčeve u stomaku i želucu, i podstiče bolju prokrvljenost. Ulje lovora leči razna gljivična oboljenja, kao što je infekcija noktiju. Poseduje analgetsko svojstvo i pokazalo se nezamenjivo u borbi protiv bolova. Veoma je efikasan u borbi protiv reume. Pomaže i kod bolova u zglobovima kad se koristi kao obloga.

Ulje lovora čisti limfni sistem i preporučuje se kao sredstvo za iskašljavanje. Pomaže kod lečenja proširenih vena. Odlična je zamena za lekove koji snižavaju temperaturu, leče prehladu i ublažavaju glavobolju. Jača imunitet i pruža zaštitu tokom zime. Koristi se i za negu kože i kose. Pomaže kod hidratacije, hrani kožu, usporava nastanak bora i staračkih pega. Dosta često se može koristiti i za masaže tela.

Saveti za upotrebu i mere opreza kod korišćenja

Eterično ulje lovora je potrebno koristiti u njegovoj razblaženoj varijanti, sa nekim baznim uljem. Dovoljno je da pomešate oko 20 i 50 ml nekog baznog ulja, nakon čega ga možete utrljati u bolna ili otečena područja na telu.

Zbog prijatnog mirisa, eterično ulje lovora može da se upotrebljava i kao ambijentalni sprej, gde je dovoljno da oko 40 kapi ovog ulja pomešate sa 50 ml vode, sipate ga u bocu sa raspršivačem, protresete, a zatim i poprskate prostor koji želite da osvežite ovom aromom.

Ulje lovora nije preporučljivo za upotrebu trudnicama, dojiljama i maloj deci, kao i za one koji su alergični na neki od navedenih sastojaka ovog ulja. Ukoliko se nekontrolisano koristi za spoljnu upotrebu, duže od tri nedelje u kontinuitetu, može dovesti do iritacije kože.

Poručite eterično ulje lovora sa lekovitim i aromatičnim svojstvima

Eterično ulje lovora je preparat koji ima višestruku primenu – možete ga koristiti za ublažavanje zdravstvenih problema ili u cilju osvežavanja prostora u kome boravite. Ovo eterično ulje spada u red pristupačnih, a vrlo efikasnih preparata, u kojima će vaš organizam u potpunosti uživati.

Poručite eterično ulje lovora i obezbedite sebi aromatični tretman iz prirode!

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button