Eterično ulje lavande – opuštajući miris i efikasan tretman

lavanda

Eterično ulje lavande spada u jedno od najrasprostranjenijih i najčešće korišćenih prirodnih preparata. Zbog mirisa koji opušta i umiruje često se koristi u aromaterapiji, a vrlo su cenjena i njegova blagotvorna dejstva na ublažavanje mnogih zdravstvenih tegoba.

Otklonite glavobolju, stres, reumatske bolove, bolove u mišićima i mnoge druge probleme na prirodan i efikasan način! Saznajte kako eterično ulje lavande utiče na zdravlje i poručite ovaj preparat u čijoj će aromi i pozitivnim dejstvima vaše telo u potpunosti uživati!

Sastojci eteričnog ulja lavande – prirodni saveznici dobrog zdravlja

Lavanda (Lavandula agnustifolia) cveta ljubičastim cvetovima koji imaju aromatičan miris. Od ove biljke se uglavnom koristi cvet koji sadrži minerale, gorke materije, tanin i 1-3% eteričnog ulja. Tu se radi i o smoli, linalijacetatu (30-60%), borneolu, izoborneolu, geraniolu, lonalolu i cineolu.

Stabljika i list lavande sadrže mnogo tanina. Kako bi se zadržala najveća količina aktivnih sastojaka u biljci najbolje je brati je u ranim jutarnjim satima, kad je tek pola cvetova otvoreno.

Zbog svojih lekovitih svojstava široku primenu ima u kozmetičkoj i farmacetskoj industriji. Pomaže u rešavanju niza zdravstvenih problema, zbog čega je eterično ulje lavande jedan od natraženijih prirodnih preparata za negu i ublažavanje tegoba.

Lavanda je višegodišnja biljka koja raste u obliku poluloptastog grma. Naziv joj potiče od latinske reči “lavare” što znači umivati se. Ova mediteranska biljka podjednako dobro uspeva na suvim i na vlažnim podnebljima.

Lekovita svojstva lavande – antiseptik, analgetik i sedativ

Eterično ulje lavande pomaže u smanjenju bolova, kako reumatskih tako i bolova u mišićima i onih koji su nastali iščašenjem. Esencijalno ulje lavande je blagi antiseptik, analgetik i sedativ. Takođe je jedno od retkih esencijalnih ulja koja se mogu mazati direktno na kožu.

Snižava pritisak, dezinfikuje kožu i podstiče cirkulaciju. Odličan je antiseptik i pomaže u problemima sa kožom. Koristiti se za brže zacelivanje rana, kod raznih posekotina i opekotina, kao i kod opekotina od sunca. Odlično se meša sa drugim eteričnim uljima, pa je neizostavno ulje u mirisnim kombinacijama i parfemima.

Reguliše urinarne poremećaje i stimuliše proizvodnju mokraće. Isto tako, ublažava cistitis, upalu mokraćnog mehura i reguliše hormone.

Upotreba eteričnog ulje lavande i mere opreza kod korišćenja

Eterično ulje lavande je jedno od retkih ulja koje se može naneti direktno na kožu, bez razblažavanja. Kako se odlično meša sa biljnim uljima i voskom, prijatne arome možete postići mešanjem sa nekoliko drugih esencija, ali je preporučljivo da u tome ne preterujete – više od pet pomešanih esencija dovodi do gubitka njihovog sinergergističkog delovanja.

Preporučljivo je da se trudnice i dojilje konsultuju sa lekarom pre upotrebe eteričnog ulja lavande. Takođe, konsultacije sa lekarom su neophodne i kod osoba koje boluju od dijabetesa.

Obezbedite prijatan i prirodan tretman za svoje telo i organizam

Oslobađanje od stresa, ublažavanje tegoba i drugih neželjenih pojava je moguće uz potpuno prirodan, a ujedno i pristupačan preparat koji će vas oduševiti svojom aromom i negaresivnim, a opet vrlo efikasnim dejstvom.

Poručite eterično ulje lavande i uživajte u prijatnom osećaju i jednostavnoj upotrebi ovog vrlo cenjenog, aromatičnog preparata iz prirode!

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button