Eterično ulje divlje šargarepe – preparat za negu kože i ublažavanje tegoba

Eterično ulje divlje šargarepe

Divlja šargarepa (Daucus carota) je zeljasta, dvogodišnja biljka koja naraste do 80 cm u visinu. Kod divlje šargarepe se koriste mladi listovi, koren, plodovi, koji naročito doprinose protivupalnom dejstvu ovog eteričnog ulja divlje šargarepe. Od semena ove biljke dobija se ulje koje se koristi podjednako koristi u kozmetici i u industriji parfema. Seme šargarepe upotrebljava se u kulinarstvu kao začin jelima.

Proverite koja su to blagotvorna dejstva ove biljke i poručite eterično ulje divlje šargarepe!

Sastav ulja divlje šargarepe – vitamini, minerali i drugi korisni sastojci

Ulje semena divlje šargarepe dobija se parnom destilacijom sušenog semena divlje šargarepe.

Osim vitamina A, šargarepa sadrži i B vitamin kao i minerale, kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, bakar i mangan. Takođe, u divljoj šargarepi se nalaze organske kiseline, masno ulje i mineralne materije.

Lekovita svojstva – pozitivna dejstva na kožu i organizam

Šargarepa je poznata po većim količinama vitamina A, pa se zbog toga najviše koristi za spoljašnju upotrebu i za negu kože lica. Sadrži beta karoten i podstiče regeneraciju ćelija kože. Isto tako, odlično revitalizuje i tonira zrelu i suvu kožu, i uklanja staračke pege. Deluje protivupalno i ublažava svrab na koži.

Divlja šargarepa pomaže kod detoksikacije, pročišćavanja jetre i digestivnog sistema. U borbi protiv žutice može biti odličan saveznik. Iz organizma uklanja toksine kao što je mokraćna kiselina, urea, insekticidi, pesticidi i druge hemikalije.

Saveti za upotrebu i mere predostrožnosti kod korišćenja

Eterično ulje divlje šargarepe se koristi razblaženo, sa nekim baznim uljem. Dovoljno je da nekoliko kapi ovog ulja razblažite u jednoj kafenoj kašičici baznog ulja. Ne savetuje se korišćenje trudnicama, dojiljama i deci, a poželjno je da se u svakom slučaju konsultujete sa lekarom, kako biste bili sigurni da vam ne smeta ili da niste alergični ni na jedan sastojak ovog eteričnog ulja.

Poručite eterično ulje divlje šargarepe i iskoristite njegova dejstva

Eterično ulje divlje šargarepe se pokazalo kao fenomenalan preparat za negu kože, ali i ublažavanje brojnih tegoba. Reč je o pristupačnom, prirodnom preparatu sa efikasnim delovanjem, koje vredi uvek imati pri ruci.

Poručite eterično ulje divlje šargarepe i uživajte u njegovim jedinstvenim svojstvima i efektima!

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button