Eterično ulje cimeta

etericno ulje cimeta

Otvaranje bočice eteričnog ulja cimeta možda je i najbolji način putovanja kroz vreme. Njegova topla aroma momentalno vas transportuje u veče u kojem pijuckate toplo kuvano vino pored kamina i jedete cimet rolnice tek izvađene iz rerne.

Njegova aroma je ono što nas najviše privuče ali…

Za početak, ono što verovatno ne znate jeste da je naše ulje destilovano od spoljne kore drveta cimeta. Štapići i prah koje možete kupiti u marketima nastaju sušenjem unutrašnjeg dela kore.

Eterično ulje cimeta mnogo je jače od mlevenog cimeta. Imajte na umu ako ga dodajete u kolače daje dovoljna kap, do dve najviše.

Ovo eterično ulje je “toplo” ulje. Šta to znači? Znači da izaziva osećaj zagrevanja na koži. To je važno znati za topičnu upotrebu. Niko ne želi da izazove neželjenu reakciju, zar ne? Prethodno je uradi test na delu ispod lakta da vidite kako vam koža reaguje. Preporuka je da se razblaži 1:1 sa baznim uljem. Možete probati sa našim Uljem od koštice divljeg primorskog nara recimo.

Eterično ulje cimeta je ulje koje asocira na jesen, na ušuškanost, na kolače koji se peku u rerni i zato je jedno od ulja koje zasigurno svi vole, posebno u aromaterapiji. Možete napraviti osveživač za prostor sa 100ml destilovane vode i 4-5 eteričnog ulja.

Možete ga dodati i u kuptu, a možete dodati i nekoliko kapi u svoj difuzer.

Na koji god način da upotrebite ovo ulje, u toploj kupki, toploj čokoladi ili možda difuzeru, dom će vam mirisati na poslastičarnicu i praznike i želećete da taj miris potraje tokom cele godine.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button