Eterična ulja u borbi protiv prehlade

Eterična ulja u borbi protiv prehlade

Zima je period kada često nastupaju prehlade i gripovi. “Bolje sprečiti nego lečiti” je izlizana rečenica od koje ipak, nadamo se, niko nije odustao. Stoga, želimo da vam preporučimo neka eterična ulja koja bi mogla da budu dobra preventiva, a čak i lek u mnogim slučajevima ukoliko niste na vreme počeli da štitite svoj organizam od prehlade.

Najbolji način za upotrebu eteričnih ulja u ovom slučaju je upravo inhalacija. To je ujedno i najjednostavniji način da u svoje telo unesete sve blagodeti koje eterična ulja nesebično nude.

Evo nekih koja su se pokazala kao najdelotvornija u borbi protiv prehlade i u lečenju disajnih organa.

Eterično ulje belog i crnog bora

Eterična ulja belog bora i eterično ulje crnog bora poseduju izuzetna antiseptička svojstva zbog kojih se koriste kod infekcija disajnih puteva. Kod prehlada, gripa, bronhitisa i zapaljenja sinusa koristite se najviše putem ihnalacije u kombinaciji sa eteričnim uljem eukaliptusa, nane, čajnog drveta ili samostalno, bez mešanja sa drugim uljima.

Eterično ulje eukaliptusa

Eterično ulje eukaliptusa olakšava disanje. Ublažava simptome gripa, smanjuje viskozitet sluzi, pa samim tim olakšava iskašljavanje. 

Eterično ulje mente

Eterično ulje mente ublažava simptome nadraženih respiratornih organa. S obzirom na to da sadrži mentol, koristi se kod prehlada i alergija i uspešno otpušava nos. Koristi kod svih vrsta kašlja i za ublažavanje bolova u grlu. Poseduje i protivupalne efekte, te se zbog toga koristi kod ublažavanja bolova u mišićima.

Eterično ulje ruzmarina

Eterično ulje ruzmarina se često primenjuje u vidu inhalacija. Olakšava iskašljavanje, otpušavanje nosa i druge simptome prehlade. Deluje i antiseptički na organizam.

Eterično ulje čajevca

Eterično ulje čajevca se koristi se kao dodatak za pripremu ulja za masažu kod bolova u mišićima, zamora itd. Idealan je za saunu i tople kupke jer pozitivno deluje na disajne puteve i osvežava prostor.

Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa eteričnim uljem eukaliptusa, nane ili bora za inhalacije u slučaju prehlade, bronhitisa, bolova u grla i zapaljenja sinusa.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaVrati na Shop
    Call Now Button